Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
Zoeken in Runinfo.nl via Google

 
 
 

Koper

 

 

 
 
 
Koper (Cu)

Zit in groenten, volkorenbrood, vlees, vis, rozijnen en fruit.



Groenten


Volkerenproducten


Vlees


Rozijnen



Is betrokken bij processen die van belangrijk zijn voor sporters: ijzeropname, energieproductie en anti-oxydanten systeem. Ook is het noodzakelijk voor de werking van vitamine C.

Aanbevolen hoeveel per dag: 2 mg. Het lichaam krijgt over het algemeen voldoende koper binnen.

Te kort: bloedarmoede, zwakte, gestoorde ademhaling, huidklachten, gebrekkige prikkeloverdracht in de hersenen.

Te veel: wordt door het lichaam (o.a. lever) vast gehouden en is schadelijk.
 
 
Stuur door




 

 

 

  

 

Start: Januari 2001 Laatst gewijzigd op: