ALLES OVER HARDLOPEN

Beste 10 tips voor afvallen

  • Vetzuren zijn van essentieel belang voor je lichaam. Gebruik daarom genoeg vet.
  • Haal die vette snacks (koekjes, snoep, gebak, chips) gewoon niet in huis.
  • Voel je goed in je vel. Ben tevreden over jezelf. Er zijn belangrijker zaken als het ideale gewicht. Neem gewoon de tijd om afvallen. Bepaalde eetgewoontes en leefgewoontes verander je niet zomaar binnen de kortste keren.
  • Bezig zijn met afvallen is sowieso nuttig. Door je dagelijkse afslankbezigheden (gezond eten, sporten, gezond voedsel klaarmaken, ect) heb je mogelijk gewoon geen zin of geen tijd in vet en ongezonde voedsel.
  • Wanneer je gewicht wilt verliezen zal je meer calorieŽn moeten verbranden dan dat je binnenkrijgt. Met behulp van de Rekenmachine calorietabel kan je prima bepalen wat je op een dag binnenkrijgt. Via Rekenmachine calorieverbruik kan je bepalen je totale calorieverbruik op een dag.
  • Het is niet nodig om vaak aan de slag te gaan met de Rekenmachine calorietabel. Om een goede schatting te krijgen van je calorie inname op een dag bepaal je op enkele gemiddelde dagen je calorie inname. Hetzelfde doe je op een caloriearme en calorierijke dag. Je kunt ook tijdens een normale week je totale gebruik bepalen en dan delen door zeven. Hierna heb je een betrouwbaar inzicht in je dagelijkse calorie inname.
  • Ga meer sporten. Geadviseerd wordt om in totaal minstens een half uur per dag redelijk actief bezig te zijn. Rustig tot wat intensiever hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. Activiteiten als tuinieren mag je ook meetellen. Voor meer info: Voordelen lichaamsbeweging tips.
  • Voor een trainingsschema: Afvalschema hardlopen en Afvalschema hardlopen en wandelen. Lees de aanvullende informatie op deze pagina('s).
  • Wanneer je geen gewicht verliest kan dat ook komen door toename van spieren. Spieren wegen zwaarder als vet.
  • Gebruik tijdens het bakken in plaats van boter of margarine beter zonnebloemolie, olijfolie of vloeibare margarine. Deze bakproducten bevatten meer onverzadigd vet.Ook is het vaak zo: hoe zachter een bakproduct is bij dezelfde temperatuur hoe meer onverzadigde vetzuren het bevat.
  • Voor het berekenen van je ideale gewicht: Berekening ideale gewicht.


Stuur door